Over Thumbs and Needles

Mijn passie voor Iokai Shiatsu

Als holistische beoefenaar ben ik vaak getuige van uitersten bij mensen. Soms is de focus te veel op het lichaam en wat is er mis mee en soms lijkt de focus te veel op de gemoedstoestanden en gevoelens te zijn, negerend wat het lichaam probeert te zeggen. Voor mij betekent het proces van het geven en ontvangen van Shiatsu; herstel van het dynamische evenwicht van lichaam en geest. Shiatsu stimuleert diepe ontspanning en genezing tijdens en na de behandeling.

Shiatsu werkt door verbinding te maken met het meridiaansysteem (energiepad) van de patiënt. Wanneer een ervaren beoefenaar met het meridiaan systeem werkt, wordt het aangeboren zelfherstellend vermogen van het lichaam opnieuw ontstoken. Shiatsu werd rond de eeuwwisseling in Japan opgericht en stamt uit de oude oosterse medicinale filosofie en praktijken, die ruim 2500 jaar teruggaat. Tegenwoordig wordt Shiatsu veel beoefend in zowel het oosten als het westen en erkend als een van de takken van alternatieve therapie.

Shiatsu wordt op een mat (futon) op de vloer ontvangen terwijl u comfortabele kleding draagt. Een behandeling duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de toestand van de patiënt. Over het algemeen heeft een enkele behandeling al voordelen, maar omdat Shiatsu een proces is, maakt een reeks behandelingen een vollediger en completer resultaat mogelijk. Een typische serie kan variëren van 5 tot 10 behandelingen.

Meer over Iokai shiatsu